Det går på frem…

Morinien har vært jobbet på jevnt og trutt uten å ha vært så høyt på prioriteringslisten.
Toppene ble reparert hos et lokalt firma, og de har også boret og honet sylindrene til å passe stemplene. Det ble noe kluss i den tyske tollen da jeg sendte de til Tyskland, så de kom tilbake uten å ha blitt levert der nede. Jeg brukte de originale toleransene til boringen, regner med det skal passe.

Big Bore stemplene blir spennende å se effekten av. De er kortere og lettere, men savner heron konstruksjonen på toppen, så de er helt flate. Men nå er de iallefall installert så da er det bare å prøve.

Kjøpte nye ventilfjærer da de ikke var helt jevn i høyden og en smule ute av toleranse.  Kjøpte også nytt vippetøy men disse må tilpasses med en brosj så disse har jeg ikke byttet enda. Slipte lett av de gamle så da holder de litt til.
Oppdaget også at den ene toppen var portet opp 1mm i innsuget, noe som vel kan forklares med at den ene toppen har vært byttet av en tidligere eier. Denne har tydeligvis ikke vært klar over forskjellen, så da var det bare å begynne å slipe opp diameteren i innsuget på den andre toppen også.

Det siste jeg handlet fra forhandleren i England var en ny tenningsspole som står på statoren bak magneten, sammen med ny kamreim og gummiartikler som belg mellom forgassere og filter og puter for midtstøtten. Spolen var grei å skifte, litt fikling og lodding og så har man fått opp motstanden i tenningskretsen. Jeg måtte bytte den samme på en av de andre moriniene jeg hadde så da gjorde jeg det samme her for å eliminere en potensiel svakhet.

Det neste spenningsmomentet blir hva som må gjøres med forgasserene. Må sikkert gjøres noe med dysene, ideelt burde de vel byttes ut med noen som er et nummer større, med jeg prøver først og ser det an.

Et annet prosjekt er å lage fester for å flytte fothvilerene lenger bakover. Tarrozzi sitt universale rearset er kjøpt inn, brukte deler for å lage et nytt link system under motoren er underveis og festene er under utvikling. Man får jo ferdige sett til den originale utgaven med giring på høyre side, men dette er en for det tyske markedet med gir på venstre side. Og da er det straks verre. Kan selvfølgelig flytte til høyre side men jeg vil prøve å beholde giret på venstre.
Dette er mer et prosjekt jeg må gjøre helt ferdig før jeg bytter over, kommer våren først blir sykkelen testes som den er. 🙂

 

Dette innlegget ble publisert i 500. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *