Overhaling av topper og sylindre.

Ulyden i motoren som jeg tidligere har nevnt, kom jeg frem til måtte være kryssbolten til stempelet i bakre sylinder. Dette, sammen med en kompresjon på bare 6 – 6,5 bar, førte til at jeg en kveld demonterende toppene og sylindrene på motoren. Jeg fant her en dyp ripe i den fremste sylinderveggen, slitte kryssbolter, begge stemplene var 2 ganger oversize, og den fremste toppen byttet til en modifisert topp. Pluss at begge toppene var sprukket mellom innsug og eksos, noe som er vanlig på denne motoren. Jada…

20151110_190212

20151110_190129

Etter noe mailing med forhandleren i England, ble nye ventiler, ventilstyringer og ventilseter kjøpt inn fra den kanten. Har akkurat fått delene, så neste stepp blir å ta med seg topper og tilbehør til ett maskinverksted i nærheten og høre om de kan reparere toppene.

Siden sylindrene allerede har to ganger oversize stempler, var jeg redd det ikke nyttet å bore disse opp et hakk til, pga stripen i forre sylinder. Ikke sikkert oppboringen hadde fjernet denne. Et av alternativene er nye sylindervegger, og så bore opp disse, men jeg fant et firma i Tyskland som leverer Big-Bore kit til disse, komplett med sylindre, stempler og kryssbolter. Så nå er de gamle sylindrene sendt på tur til Tyskland, for å bli sendt i retur i opp-boret stand komplett med nye stempler og kryssbolter.
Så når motoren er ferdig reparert og satt sammen får jeg en økning fra 478cc til svimlende 520cc! 😉

Dette innlegget ble publisert i 500. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *