Kommet i sving med 500’en…

Da er jeg omsider ferdig med endel andre småprosjekter, og kan begynne å konsentrere meg om 500’en. Har trillet den inn på et rom i kjelleren, der jeg kan pusle med den i ledige stunder.
Har begynt med å gå over el-anlegget, åpne alt og bytte dårlige kontakter, og spraye med vaselinspray på alle kontaktpunkter og koblinger. Og spesielt jordingspunktene som ofte er dårlige. Har bare god erfaring med stoffet. Italienske sykler har et frynsete rykte på seg angående det elektriske anlegget men ingen av moriniene mine har sviktet, uansett hvilket vær jeg har kjørt i. Så alle syklene mine får samme behandlingen 🙂

Ble litt forundret da seg så at det sto 2 forskjellige plugghetter på. Får bytte pluggkabler og sette på 2 nye hetter. Make…
Har allerede gått over bremsene så de ligger klare i en boks sammen med nye stålomspunne bremseslanger jeg kjøpte da jeg var i England. Forhjulsslagrene var defekte så nye bestilt på Ebay. Neste blir å kikke over støtdemperene foran.

P1030489

Det lekker litt olje ut fra dekselet til fordeleren, regnet med det var simmerringen som var gåen så jeg måtte plukke det av også. Morinien har original elektronisk tenning, så det er ikke så mange deler inne her. Men magnethjulet satt fast så jeg måtte lage meg en liten slag-ters for å få ut hjulet.

P1030481

P1030494

Men da jeg hadde fått det av  var det heldigvis ikke simmerringen som var gåen, men oljen kommer fra de 2 sorte boltene. Nå hadde jeg ikke tenkt å skru av hele sidedekselet på motoren for å bytte den pakningen som forårsaker dette, da jeg da må demontere både clutchen og kickstart mekanismen. Så jeg ordner oljelekkasjen midlertidig med litt flytende pakning, og bytter pakning ved en senere anledning.

P1030490

 

Da jeg satt her en mørk og stormfull aften og googlet Morini 500, kom jeg også over et sett med pent brukte originale Lafranconi lydpotter til morinien. Kjøpte de på flekken! Mye enklere den dagen jeg skal til Vegvesenet og godkjenne den, da de er merket med morini sin logo! Så nå venter jeg spent på at de skal dukke opp… 😀

Dette innlegget ble publisert i 500. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *