7. Danske Morinitræf

Jeg var jo i danmark på morinitreff i 2009, og jeg har hatt lyst til å dra tilbake på dette treffet. Så  i år passet det bra med andre planer, så jeg bestillte ferge fra bergen til hirtshals, og dro avgårde onsdag 8.mai, med ankomst danmark torsdag. Treffet begynte ikke før fredagen, men siden det passet dårlig med ferge-avgangene fikk jeg bare finne noe annet å gjøre på fra torsdag til fredag.

Og det var jo ikke så vanskeligt. 🙂 Litt googling på forhånd ledet meg til en mc-klubb som heter Mc Bethesda, som hvert år avholder et kr.himmelfartsdag treff midt inne i en liten landsby. De er rundt 40 medlemmer i klubben som bor i/rundt dette lille stedet, så (nesten) hele landsbyen var med på denne endagersfesten. De hadde ordnet med teltplasser og toaletter så det var bare å sette opp teltet og begynne å kikke seg rundt.

Link til bilder fra dette treffet: MC Bethesda

Fredag formiddag var det bare å pakke teltet og begi seg videre sørover mot Fyn. Jeg hadde følge av en av de innfødte som også skulle sørover, så turen gikk på smale svingete småveier nedover. Danmark har jo mye småveier, men å finne frem på disse er en utfordring uten gps. Gjett hva som står på ønskelisten nå…

Jeg kom frem til Morinitreffet mens de andre var en tur til Odense, på Brylcremtreff der. Mer en samling noen timer med klassiske mc.
Søren kom akkurat tilbake med en hostende morini, så han ønsket meg velkommen, og forklarte meg veien til torget i Odense. Så jeg tok av bagasjen og satte kursen for Odense. Underveis møtte jeg resten av moriniene som hadde vært i Odense, så det var tydelig at jeg var seint ute. Men jeg fant da frem, og gikk og kikket en stund på gammelt engelsk, italiensk og japansk jern, mens en Irsk gruppe spilte live-musikk like ved. Idyllisk 🙂

Søren har laget et fint referat med bilder fra selve Morini-treffet, så da trenger ikke jeg lage et også 🙂  LINK

En av deltakerene tok også masse bilder, Her og Her.

Hadde en opptelling lørdag, fant 11 tyske, 7 danske og 2 norske morinier. Den andre nordmannen var Magne, som også var på plass i 2009.
Mest spesiell var nok en Morini 9 1/2 med sidevogn, bygget for en rullestolbruker. Mannen hadde kjørt sykkel i årevis før han ble lam, kjørt mye i norge vinterstid, krystallrally, elefanttreffen… Nå ferierte han hvert år i alpene med denne morinien, med fruen i sidevognen 🙂

Hjemturen gikk heldigvis greit, opp kl. 0600 søndag, kjørte kl 0700 for å rekke opp til Hirtshals kl 1130. Blir bedre til neste år når avgangstidene blir forandret, med avgang fra Hirtshals ni om kvelden 🙂

Dette innlegget ble publisert i Tur og Treff. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *