Demontert coil

Har fått demontert ignition coilen på kåpe-morinien fra resten av statoren som ligger bak svinghjulet.  Og holderen som kobbertråden er viklet rundt var i en såpass dårlig forfatning at den brakk i flere deler da den ble demontert.
La inn et spørsmål om hva som kunne passe på forumet til den engelske morini-klubben, og fikk til svar at Vespa av eldre årgang brukte noe lignende som kan passe. Så jeg tok coilen med meg til en Vespa-forhandler og lurte på om de kjente igjen delen.
Jo, det kunne stemme, med de fikk ikke fatt i løse komponenter lenger, bare komplette statorer.  Men mekanikeren hadde noen brukte statorer liggende hjemme, hvor dynamo-kretsen var defekt på. Og siden jeg bare trenger holderen som tråden er viklet rundt, skal jeg ringe han nå i helgen når han har fått kikket litt etter den hjemme.
Da får jeg hvertfall konkludert om vespa-coil passer eller ikke…

To be continued… 🙂

Dette innlegget ble publisert i 350. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *