Svak ignition coil

Med 1 morini klar, kunne jeg nå konsentrere meg om kåpe-morinien. Fikk nettopp en forsendelse fra NLM med de siste delene jeg var i manko for til begge.
Slangeklemmene som man bruker på gummi-bendene som forgasserne er montert på, er av en smal type som jeg ikke har funnet her i norge, så de var blant delene jeg fikk.
Kjøpte jo nye forgassere til denne, så det blir spennende å se hur det går.

Det neste som kom på plass var eksosanlegget. Det er kromma rør på denne, og erstatningspotter fra classis bike shop. Måtte ha nye fester for disse, og nye half-rings som jeg også fikk fra NLM. Gleder meg til å høre lyden fra disse 🙂

Etter å ha satt på tanken, tok jeg noen tramp på kick-en for å se om det var noe liv. Njet.
Nærmere undersøkelser viste svak gnist på begge syl. Et av feilsøkingstipsene i manualen er å skru av plugghetten og holde selve pluggkabelen nær gods. Gnisten skal hoppe minst 5mm når man drar rundt motoren. Noe mindre enn dette avslører for lav spenning til pluggene.
Ignition-coilen som lager spenningen til pluggene skal ha en motstand som ligger rundt 300 ohm, målt mellom grønn kabel og gods. Min måler 185 ohm, så det er vel sannsynlig at det er her problemet er.

En beskrivelse på hvordan man gjør dette selv ligger på den nederlandske moriniklubben sine nettsider. Så da må jeg jo prøve. Kobbertråd bestillt på ebay allerede. 🙂
Alternativet er å få et elektroverksted til å gjøre jobben, sende det til en morini-forhandler som gjør slikt, eller kjøpe nytt komplett tenningsanlegg. Flere slike tilsalgs også…

Dette innlegget ble publisert i 350. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *