En liten update…

Det ble da et par turer til med sport’en i 2013. Var en tur sørover en langhelg med 8 andre karer, til et lite småbruk nær Knaben gruver. dette er en artig gjeng som kjører litt forskjellig, både i type og årsmodell, så jeg var blitt fortalt at det var som regel skjedde det litt forskjellige type havarier på disse turene.

Vi kjørte i 2 puljer, alt etter når man kom seg avgårde på dagen. Første pulje kjørte kysten nedover fra Bergen, Vi andre valgte en rute via Odda og haukeli for å kjøre veien over suleskar.
Vi var i god driv innover mot odda, og nærmet oss folgafonntunnellen, da jeg syntes jeg merket at sykkelen begynte å miste kraft. «ka fa’n…?»  Etter et lite stykke var det tydelig at noe var galt, da kraften forsvant mer og mer. «Jammen i svarte….!» sa jeg høyt til meg selv. Jeg var jo blitt fortalt at det alltid var et havari på disse turene, men det var jo ikke planen at det skulle bli MEG som havarerte!!

Velvel, sykkelen nektet å lystre gassen, så det var bare å finne et sikkert sted å stoppe for å se hva som var galt. Vi var 5 i følge, så de 3 første lå et stykke foran så de merka ikke noe til å begynne med, men de kom da tilbake da jeg hadde begynt å kikke på motoren. Symptonene tydet på mangel på bensin, så en av karene bare kjente på begge forgasserene, og kjente en temperaturforskjell på de. Ergo var den ene fyllt med kald bensin, og den andre var tom (og varm…)

Nå har jeg alltid et godt utvalg av verktøy med meg på tur, så jeg kunne demontere flotørkammeret, og konstatere at en del av ventilen som slipper bensinen fra tanken og inn i forgasseren, hadde løsnet, slik at denne ventilen var stengt hele tiden…  Jeg hadde heldigvis verktøy til å feste denne igjen også, så var det bare å montere sammen igjen. Dermed startet sykkelen igjen som den skulle, og vi kunne fortsette turen. 🙂

Det var litt tåkete over fjellet, men suleskarveien var en opplevelse. Smal og kronglete med brøytekanter fremdeles. Var heldigvis lite trafikk også.

PåTurSirdal

Var oppe ved Knaben gruver om lørdagen. Nedlagt idag, men det er da et lite samfunn der fremdeles, i de gamle bygningene. Parkerte morinien ved siden av en ny bmw 1200gs. Adventure modellen.  Det skulle jeg ikke gjort. Var noen som lurte på hvem som kjørte moped…
Fikk da hevn, da bmw’en fikk tilnavnet Boreplattformen… 🙂

Knaben2

Dette innlegget ble publisert i Generelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *